5 is blev til 1 god idé

Kimen til Anna & Arnes is blev lagt en sommerdag i 2011.

Mine unger plagede om is som alle børn nu gør en varm sommerdag.

Da vi gik over til den lokale tank og købte is fik jeg næsten hjertestop da jeg skulle betale for 5 is.

Da jeg jo laver gammeldags flødeis engang i mellem har jeg jo et stort indblik i kostpriser. Jeg samlede ispapiret for at se hvad de indeholdte og vejede. Der begyndte jeg at tænke om man ikke skulle have meget mere for pengene, betale så meget for noget der var 50 % luft i og der var fabriksfremstillet. Ugerne efter vi havde købt is undersøgte jeg hvad maskiner og udstyr kostede for at danne mig et overblik.

Bornholmsk havtorn satte gang i produktion af is uden tilsætningsstoffer

Vi tog nogle uger efter hjem til i sommerhuset på Bornholm i Boderne. Da vi var på besøg hos min søster havde hun lavet kage med Havtorn fra Høstet, jeg var vild med smagen og det fik mig på tankerne omkring og prøve at lave en is med havtorn jeg kunne ikke slippe tanken om is med havtorn og måtte igang.

Så jeg satte mig for at købe maskinerne hjem til produktionen og gik i gang. Jeg fik dog ikke produceret voldsomt meget, det var egentlig mest for sjov til at starte med og der blev brugt masser af halvfabrikata. Men med årene fik jeg gravet mig dybere ned i isproduktionen og fandt frem til hvordan jeg kunne fremstille den uden tilsætningsstoffer.

Det har været en lang rejse

Det har været en lange rejse med meget udvikling/indlæring og der er masser af teknik at lære endnu. På nuværende tidspunkt koger vi selv vores base på blandt andet sødmælk og 50 % økologisk unika fløde hvilket er med til at gøre isen utrolig cremet og lækker.  

Frugt-isen bliver lavet med frisk eller frossen frugt alt efter sæson. Sorbet begyndte jeg på sidste år og det har været utrolig spændende fordi jeg altid har fået at vide det skulle jeg ikke rode med for det var for besværligt. Men jeg har fået lavet nogle gode opskrifter og jeg fik meget ros for sorbet-isen sidste år så det betragter jeg som en succes, og har derfor tilføjet det som en mulighed på listen.

Lej en Isbar

Tanken om at udleje Isbar og Iscykel blev født

Da jeg mente det var besværligt og dyrt at drive en helårs isforretning, valgte jeg i stedet at købe 2 isfrysere til udlejning til fest og ballade.

Sidste år udvidede jeg så med en Italiensk iscykel jeg fik lavet i Crema i Italien. Det har været en stor succes, den er et godt blikfang og den har været rundt til studenterfester, bryllupper og andre firma eller foreningsrelaterede arrangementer.